Wiza do Japonii dla obywateli polskich i cudzoziemców

Nasi eksperci ds. Wiz pomogą w prawidłowym wypełnieniu kompletu dokumentów wymaganych do otrzymania wizy japońskiej, a także bezpośrednio udadzą się po odbiór wizy w Warszawie bez konieczności osobistej obecności wnioskujących.


Aby maksymalnie zwiększyć swoje szanse na otrzymanie wizy do Japonii w roku 2019, poleca się zwrócić o pośrednictwo do doświadczonych wizowych ekspertów firmy NIKITA FIRST. Nasi wykwalifikowani menadżerzy znajdą rozwiązanie każdej przeszkody, spróbują podpowiedzieć w jaki sposób można przyśpieszyć procedurę lub na co zwrócić szczególną uwagę przy aplikowaniu o wizę. W wyniku naszej długotrwałej współpracy z ambasadą Japonii w Warszawie, składanie wniosków o wizę przebiega znacznie sprawniej. Wspólnie wypracowaliśmy umiejętności pozwalające na udzielanie wsparcia wizowego na wysokim poziomie, maksymalnie zwiększając prawdopodobieństwo uzyskania wizy japońskiej szczególnie dla obywateli Ukrainy i cudzoziemców posiadających zezwolenie na pobyt w krajach UE.


Pomagamy szybko i profesjonalnie wypełnić wszystkie niezbędne dokumenty i ubiegać się o wizę do Japonii 2019, a gdy ze strony składającego nie znajdziemy żadnych przeszkód formalnych na drodze do uzyskania wizy - gwarantujemy jej uzyskanie!


Przygotowanie wniosku o wizę do Japonii


Dla obywateli Ukrainy istnieją 4 rodzaje wiz do Japonii:

  • Wiza turystyczna do Japonii - wiza najbardziej popularnego typu, pozwalająca podróżować po jej terytorium, rozkoszować się dalekowschodnim urlopem i swobodnie eksplorować zabytki kraju wschodzącego słońca.
  • Wiza w celu odwiedzenia krewnych (wiza gościnna do Japonii) - wydawana jest na podstawie zaproszenia od bliskich mieszkających na terytorium Japonii
  • Wiza biznesowa do Japonii - wydawana w związku z działalnością zarobkową, na podstawie zaproszenia od firmy lub organizacji.
  • Wiza tranzytowa do Japonii - wydawana turystom jeżeli przedstawiony we wniosku plan podróży obejmuje konieczność krótkoterminowego (do 24 h)  przebywania na terenie kraju.


Dla każdego rodzaju wizy wymagany jest inny zestaw dokumentacji, osobny formularz wizowy oraz indywidualne przygotowanie osoby ubiegającej się o wizę.

Zespół NIKITA FIRST pomaga przejść przez cały ten proces i uzyskać wizę do Japonii dla Ukraińców.


Należy pamiętać, że istotną częścią procesu aplikowania o wizę do Japonii w 2019 jest również podanie swoich odcisków palców. Istnieją jednak kategorie osób, które nie podlegają tej procedurze. Wyłączone są dzieci ( oraz młodzież poniżej 16 lat), goście przybywający na zaproszenie bezpośrednio od władz Japonii, dyplomaci, urzędnicy mieszkający w Japonii, cudzoziemcy stale mieszkający na terytorium Japonii.
Rejestracja wizy do Japonii bezpośrednio w ambasadzie potrwa od 4 do 30 dni. Wynika to z faktu, że decyzję o wydaniu wizy do Japonii podejmuje Ministerstwo Spraw Zagranicznych Japonii, a ta tymczasowa luka zależy od kolejności rozpatrzenia wydania japońskiej wizy obywatelom Ukrainy w Ministerstwie Spraw Zagranicznych samej Japonii. Aby przesłać dokumentację w celu uzyskania wizy do Japonii dla Ukraińców, nie ma potrzeby osobistego przyjazdu do ambasady japońskiej, dlatego wymagany zestaw dokumentów i dobrze wypełniony formularz zgłoszeniowy mogą zostać przesłane w imieniu wnioskującego przez firmę NIKITA FIRST.


Po przybyciu do Japonii, samo przemieszczanie się po jej terytorium jest możliwe jedynie przy posiadaniu ważnego paszportu z japońską wizą. Posiadając ten dokument nie napotkamy na żadne ograniczenia w kwestii kierunków podróżowania. Możliwe jest odwiedzanie zarówno dowolnych wielkich metropolii jak i oddalonych od siebie wysp należących do Japonii. Minimalny czas ważności wizy japońskiej wynosi 15 lub 30 dni i nie jest możliwe przedłużenie ważności tej wizy zarówno starając się o to spoza, jak i z terytorium Japonii.


Zachęcamy do kontaktu z naszymi pracownikami.
Można się z nami kontaktować telefonicznie jak i drogą mailową. W przypadku niejasności lub pytań dotyczących starania się o wizę do Japonii w roku 2019, zachęcamy do bezpłatnego kontaktu z ekspertami wizowymi firmy NIKITA FIRST.

Zrobimy wszystko co w naszej mocy aby pomóc Państwu w otrzymaniu wizy do Japonii. A cały proces przeprowadzimy szybko i za rozsądną cenę. 
 


Wiza do Japonii dla obywateli Ukrainy i innych krajów spoza UE

Zgodnie z zasadami wizowymi, obywatele Ukrainy lub Białorusi, Rosji  mogą podróżować do Japonii jedynie na podstawie wizy w swoich paszportach. Wizę otrzymać można w ambasadzie Japonii w Warszawie. W celu otrzymania pozytywnego rozpatrzenia wniosku o japońską wizę, warto zwrócić się o pomoc do doświadczonych w tej branży fachowców z NIKITA FIRST

Dzięki akredytacji udzielonej NIKITA FIRST przez ambasadę Japonii, przekazanie dokumentów potrzebnych dla otrzymania wizy może odbyć się bez osobistej obecności wnioskującego w ambasadzie. Podaniem dokumentów jak i odbiorem wizy zajmą się nasi przedstawiciele.

Opłata konsularna za wyrobienie wizy dla obywateli Ukrainy nie jest pobierana. Mimo tego usługa wyrobienia wizy nie jest w pełni bezpłatna. Na koszty związane z uzyskaniem wizy do Japonii składają się nie tylko opłaty administracyjne, ale również przesyłka dokumentów poprzez kuriera, koszt zaproszenia oraz przygotowania związanych z tym dokumentów, jak również usługa centrum wizowego

Specjaliści firmy NIKITA FIRST mogą wystąpić w charakterze pośrednika przy podawaniu dokumentów i wypełnianiu wniosków w celu otrzymania wizy biznesowej do Japonii. W tym celu, tak jak i dla wizy turystycznej, nie jest konieczne osobiste stawienie się wnioskującego. Wystarczy jedynie przygotować odpowiednie pełnomocnictwo dla NIKITA FIRST.

 

Aby otrzymać wizę należy przygotować dokumenty w języku angielskim (zalecany język wniosku), rosyjskim lub ukraińskim. Tłumaczenie dokumentów nie jest wymagane.
Należy zwrócić szczególną uwagę na fotografie. Powinny one być dwie, obie w wysokiej jakości i odpowiednim rozmiarze. Rozmiar fotografii jest niestandardowy i powinien mieć formę kwadratu o wymiarach 4,5 cm na 4,5cm
W ambasadzie Japonii w Warszawie nie jest możliwe składanie wniosków w trybie pilnym lub przyspieszonym, stąd zaleca się odpowiednio wczesne rozpoczęcie procedury składania wniosku wizowego.
Wszelkie decyzje o przyznaniu lub odrzuceniu wizy podejmowane są bezpośrednio w Japonii. Z tego powodu rozpatrywanie dokumentów zajmuje do 4 dni roboczych. Jeśli zostanie podjęta decyzja o przyznaniu wizy, konsul Japonii w Warszawie wyda zezwolenie na jej uznanie w paszporcie.
W przypadku odmowy ambasada zastrzega sobie prawo do nie wyjaśnienia przyczyn takiej decyzji. Jedynym potwierdzeniem, że dokumenty zostały przetworzone przez ambasadę japońską, jest obecność adnotacji na ostatniej stronie paszportu.

Kultura japońska i jej zachwycające zabytki, niecodzienne egzotyczne pejzaże i współczesne zaawansowane japońskie technologie składają się na zróżnicowaną mieszankę, która przyciąga turystów z całego świata. Do Japonii chętnie podróżują również ci, którzy chcą studiować na jednych z prestiżowych japońskich uniwersytetów, czy też prowadzić działalność gospodarczą i pracować w kraju kwitnącej wiśni.

Wielu obywateli świata szczerze podziwia osiągnięcia, tradycje i ogólnie kulturę japońskiego kraju. Nie jeden z nich marzy o podróżowaniu i zwiedzaniu świątyń Kioto, Fujiyama, Tokio i dogłębnym poznaniu tajemnic starożytnej cywilizacji Japonii. Podobnie jak ma to miejsce w większości krajów azjatyckich, Ukraińcy potrzebują wizy również w celu wjechania na terytorium kraju „wschodzącego słońca”. Zanim możliwe będzie odkrycie tego ciekawego kraju, należy przejść przez procedurę przygotowania dokumentacji i rejestracji wizy japońskiej, która jest jednym z tych mniej przyjemnych momentów związanych z planowaniem podróży do Japonii. Pomimo faktu, że w Warszawie jest ambasada Japonii, obywatele Ukrainy nie mają ułatwionego zadania. Główne problemy związane z uzyskaniem wizy do Japonii wynikają nie tylko z bariery językowej, ale także z zaskakującej ilości niezbędnej w tym celu dokumentacji, którą trudno jest przygotować samodzielnie. Poza tym ważne jest, aby poprawnie wprowadzić dane w języku angielskim do kwestionariusza, co jest dość problematyczne bez wsparcia osób posiadających doświadczenie w tej kwestii. Rejestracja wizy do Japonii 2019 odbywa się w Warszawie w sekcji konsularnej ambasady japońskiej

 

 

Poza wizą biznesową oraz turystyczną możliwe jest również uzyskanie wizy tranzytowej.


Zgodnie z przepisami wizę tranzytową wydaje się wnioskodawcom, którzy są zmuszeni do przelotu przez Japonię do kraju trzeciego. Wiza tranzytowa umożliwia pobyt w Japonii przez maksymalnie 3 dni. Ale każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie przez konsula.
Aby otrzymać japońską wizę tranzytową, konieczne jest również dostarczenie kopii wizy zezwalających na wjazd do kraju docelowego.

Jeśli wnioskodawca nie jest w stanie uzasadnić, że jedyny możliwy wylot z terytorium Japonii do punktu docelowego możliwy jest już po wygaśnięciu okresu działania wizy tranzytowej, a jednocześnie nie ma uzasadnionych powodów odroczenia wyjazdu z Japonii, to taki wniosek najprawdopodobniej zostanie uznany za regularną wizytę w Japonii w celach turystycznych. Aby odwiedzić kraj kwitnącej wiśni w celach turystycznych, należy złożyć wniosek o wizę turystyczną na warunkach ogólnych.

W celu jednorazowej wizyty w kraju wystarczy złożyć wniosek o jednorazową wizę do Japonii. Wiza jednokrotna jest krótkoterminowa i może zostać udzielona zarówno na okres 15 dni, jak i na 30 dni pobytu. Liczba dni udzielonych w wizie jest ustalana zgodnie z zaproszeniem, które jest wydawane na podstawie voucherów i biletów lotniczych. Tak więc, jeśli turysta planuje rezerwację hotelu na 7 dni, ale złożył wniosek o wizę na 30 dni pobytu, opcja ta nie zostanie zatwierdzona przez konsulat, a turysta otrzyma wizę jedynie na 15 dni pobytu.

Poza wizą jednorazową istnieje możliwość starania się o wizę dwukrotnego wjazdu. Zazwyczaj przy okazji pierwszych odwiedzin Japonii, wnioskującym nie jest łatwo o otrzymanie tego rodzaju wizy. Aktualne przepisy pozwalają obywatelom Ukrainy na otrzymanie wizy na okres ważności do 15 dni przy każdorazowym wjeździe do Japonii.
Podstawą dla otrzymania wizy wielokrotnego wjazdu mogą być bilety potwierdzające zaplanowanie dwóch oddzielnych podróży na terytorium Japonii.
Okres ważności wizy jednorazowej wynosi 90 dni, dla dwukrotnej wizy wynosi 180 dni, w obu przypadkach ważnych od momentu wydania wizy.

 

 

 

 

 

Opinie o firme "NIKITA FIRST"

Jeżeli nie wiesz jak załatwić wizę do Japonii, to musisz uderzyć do NIKITA FIRST.
Spotkałam się z gronem profesjonalistów. Szybko załatwiłam swoją skomplikowaną wizę. Bardzo dziękuję za wyrozumiałość i cierpliwość!
Yuliya Ignatieva 30.03.2018 Skutecznie dostala wize do Japonii !

Ocena:
5

Odpowiedź eksperta:
Dziękujemy!
30.03.2018

Szukaj w serwisie

Zamówienie wiz

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  .d8888b.    .d8888b.   8888888888      d8888  
d88P Y88b d88P Y88b d88P d8P888
Y88b. d88P 888 888 d88P d8P 888
"Y88888" Y88b. d888 d88P d8P 888
.d8P""Y8b. "Y888P888 88888888 d88 888
888 888 888 d88P 8888888888
Y88b d88P Y88b d88P d88P 888
"Y8888P" "Y8888P" d88P 888


Enter the code depicted in ASCII art style.

Doradca w sprawach Japonii