Wiza do Filipin dla cudzoziemców

Filipiny to niezwykle interesujący kraj, który dla wielu odwiedzających staje się synonimem raju dla amatorów dalekowschodniej egzotyki. Jednak dla tych, którzy preferują bardziej komfortowy charakter wypoczynku, który nie ma wiele wspólnego z filipińskim charakterem podróżowania, polecamy raczej inny kierunek, w którym będzie mniej ekstremalnie.
Dla obywateli krajów nie wchodzących w skład Unii Europejskiej, w tym dla obywateli Ukrainy konieczne jest uzyskanie wizy przed wjazdem na terytorium Filipin. Aby odpowiednio złożyć wniosek o wizę umożliwiającą wyjazd na Filipiny, należy w pierwszej kolejności zwrócić się do filipińskiej ambasady w Warszawie.

Z wszelkimi formalnościami dotyczącymi składania wniosku o wizę pomogą Państwu pracownicy NIKITA FIRST

Obcokrajowcy chcący otrzymać wizę na Filipiny nie potrzebują dużej ilości dokumentów. Lista wymaganych pozycji może na pierwszy rzut oka wydawać się spora, jednak większość z nich można uzyskać bez większego wysiłku.

Z listą wymaganych dokumentów można się zapoznać na naszej stronie NIKITA FIRST

Przed uzyskaniem wizy nie jest wymagane odbycie rozmowy kwalifikującej do jej otrzymania, tak więc nie jest konieczne osobiste zgłoszenie się do ambasady Filipin. Wszystkie dokumenty można przekazać ambasadzie poprzez pośrednika, a nawet drogą listowną lub poprzez kuriera. Oczywiście aby tego dokonać należy również przygotować odpowiednie pełnomocnictwo.


Cudzoziemcy przebywający na terytorium Polski na przygotowanie wizy będą potrzebowali od 2 do 5 dni. W trakcie składania dokumentów pracownik ambasady informuje o planowanej dacie odbioru gotowej wizy. Firma NIKITA FIRST zajmie się tym osobiście pozwalając Państwu na zaoszczędzenie cennego czas
u.
Ambasada Filipin nie stwarza specjalnych trudności na drodze do uzyskania wizy.

Okres ważności wizy filipińskiej zależy od jej rodzaju, jednak gdy jest to konieczne można złożyć wniosek o jej przedłużenie bezpośrednio na miejscu. Z odpowiednimi dokumentami należy zwracać się do Biura Imigracyjnego miasta Manila co najmniej na 7 dni przed upływem terminu ważności wizy.
Opłata konsularna jest również uzależniona od rodzaju wnioskowanej wizy. Wiza jednorazowa kosztuje 40 dolarów, a wielorazowa - 80. Wydaje się to uzasadnioną ceną za możliwość przedłużenia pobytu w tak zachwycającym miejscu jak egzotyczne Filipiny.

Charakter wizy filipińskiej sprawia, że jest ona odpowiednia zarówno w celach turystycznych jak i biznesowych, lub dla przykładu jeśli zaistnieje potrzeba odwiedzenia bliskich, znajomych oraz krewnych.
Okres oczekiwania na otrzymanie wizy dzieli się na dwa rodzaje. W trybie przyspieszonym można ją otrzymać w ciągu 1-2 dni roboczych, a w trybie standardowym - do tygodnia czasu. Należy pamiętać że maksymalny okres przebywania na terytorium Filipin dla obywateli Ukrainy wynosi łącznie do 59 dni w ciągu 3 miesięcy.

Jeśli planujecie Państwo pracę na terytorium Filipin to konieczne będzie wyrobienie wizy pracowniczej, umożliwiającej oficjalne zatrudnienie na terytorium państwa oraz pobyt długoterminowy. Tak jak w przypadku starania się o pracę na terenie innych krajów, cele przedstawione we wniosku oraz uzasadnienie wydania wizy pracowniczej zostaną odpowiednio zweryfikowane, a wiarygodności doda im zaproszenie od pracodawcy bez którego nie będzie możliwe otrzymanie pozytywnej decyzji. Na decyzję o ten rodzaj wizy należy poczekać znacznie dłużej. Okres oczekiwania waha się od 3 do 6 miesięcy.

Przygotowaniem wniosku wizowego zajmie się dla Państwa firma Nikita First, mająca doświadczenie w kontaktach z wieloma ambasadami na terenie Polski.

 


Ważna informacja

Lista dokumentów, która jest wymagana w celu uzyskania pozytywnej decyzji o otrzymaniu wizy jest następująca:
*Ważny paszport
*Dokładnie wypełniona ankieta wizowa z załączonymi 2 fotografiami o wymiarach 35x45 mm
*Świadectwo pracy - dokument potwierdzający otrzymanie wynagrodzenia z miejsca pracy za ostatnie 6 miesięcy, na którym ukazany jest dochód nie mniejszy niż 5000 UAH, z zaznaczeniem wykonywanego stanowiska i okresu otrzymanego urlopu na czas wyjazdu.
*Dokumenty rejestracyjne dla osób indywidualnych i biznesowych.
*Kserokopie wszystkich zapisanych stron w paszporcie
*Dla osób bezrobotnych - wyciąg z konta bankowego ze środkami na koncie wynoszącymi nie mniej niż 1000 dolarów amerykańskich.
 

Szukaj w serwisie

Zamówienie wiz

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  .d8888b.    d888     d888     .d8888b.  
d88P Y88b d8888 d8888 d88P Y88b
888 888 888 888
888d888b. 888 888 888d888b.
888P "Y88b 888 888 888P "Y88b
888 888 888 888 888 888
Y88b d88P 888 888 Y88b d88P
"Y8888P" 8888888 8888888 "Y8888P"


Enter the code depicted in ASCII art style.

Doradca w sprawach Filipin dla cudzoziemców